Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi

Általános Iskola

Látogatók

Ma0
Tegnap24
A héten71
A hónapban238
Összes23044

Szeptember elsején becsengettek. 8 órakor tanévnyitó ünnepséggel indult a 2017-2018-as tanév az iskolánkban.

A gyermekek az iskola zászlaját követve az Örömóda hangjaira kivonultak ki az udvarra. Az ünnepi műsort hagyományosan a második osztályosok adták elő, akiket Mezei Csilla tanítónő készített fel. Ezután az új első osztályosok műsora következett. Az iskola ajándékait a 7-8. osztályosok adták át a legkisebb tanulóknak.

Az ünnepi beszédek sorát Kucsera Andrásné, a helyi Szlovák Nemzetiség Önkormányzat elnöke, iskolánk fenntartója kezdte. Mindenkinek sikeres új tanévet kívánt és átadta a nyári szlovák táborban szerzett jutalomkönyveket a tanulóknak.

Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke megtisztelte iskolánkat részvételével a tanévnyitónkon. Kedves szavakat intézett a jelenlévők felé, és ő is minden jót kívánt az új tanévre.

A tanévet hivatalosan Sztankóné Steflik Éva igazgatónő nyitotta meg. 

Elmondta, hogy milyen felújítások folytak nyáron az iskolában. Köszönetet mondott mindenkinek az áldozatos munkáért, amellyel szebbé tették az iskolát. Köszöntötte a kollégáit, a pedagógusokat. Külön köszöntötte Bán Imre Gyuláné szlovák szakos tanárnőt, iskolánk új pedagógusát.

Az új elsősökhöz is kedves szavakat intézett, biztatta őket a szorgalmas tanulásra és kívánta, hogy érezzék nagyon jól magukat ebben az iskolában.

Így fejezte be beszédét:

„Minden kedves diákunknak, azok családtagjainak, és kedves kollégáimnak, munkájukhoz sok erőt, egészséget, türelmet, és kitartást kívánok!”

Ezt követően minden osztály, tanáraik vezetésével elindult a termekbe, ahol osztályfőnöki órák keretében megoszthatták nyári élményeiket és tájékoztatást kaptak az előttük álló tanév feladatairól.

Mottó

„Az iskola dolga,
hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

(Szent-Györgyi Albert)