Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi

Általános Iskola

Látogatók

Ma0
Tegnap24
A héten71
A hónapban238
Összes23044

19274878 826324040859637 3368210152948297124 nA Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola 2017. június 17-én rendezte meg tanévzáró ünnepélyét. A szervezési feladatokat Koncz Katalin tanító néni látta el.

A himnusz után a 4. osztályosok vidám tanévbúcsúztató műsora következett.

A tanulókat a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kucsera Andrásné köszöntötte, majd iskolánk igazgatója Sztankóné Steflik Éva összefoglalta a tanév legjelentősebb eseményeit: „Szeptember végén a hatodik osztályosok szlovák erdei iskolában gyakorolhatták nyelvtudásukat Rusnák Atila tanár úr kíséretében. Októberben megemlékezést tartottunk október 23-án Legénd, Alsópetény, Nézsa kultúrházában, a műsort Kajtár Katalin és Demkó Natália tanárnők tanították be. Novemberi hagyományainkhoz híven Márton napi felvonuláson vehettünk részt, amelynek meghonosítója Koncz Katalin tanárnő, aki ebben a tanévben is megszervezte számunkra. Szlovák napot tartottunk november 17-én, ahol Rusnák Atila tanár úr jól megtáncoltatott benneteket, az alsós tanító nénik, pedig kézműves foglalkozást tartottak, Mezei Csilla és Töreki Edit tanító néniknek köszönhetően minden alsós megtanulta a kacsatáncot. Hagyományt is teremtettünk jótékonysági Katalin-bált szerveztünk, amelynek bevételét kiegészítve, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által nyújtott támogatással 1.2 millió Ft értékben játszóteret létesítettünk iskolánk parkjában. Decemberben adventi délutánok, Mikulás délután, karácsonyi kavalkád színesítette hétköznapjainkat. Januárban nyolcadikosainknak megkezdődött a középiskolai felvételi eljárás. Minden tanulónk felvételt nyert a vágyott középiskolába, 80 %-uk, pedig az első helyen megjelölt intézménybe. Február a farsang ideje, nyolcadikosaink színvonalas nyitótánccal készültek. Az est bevételét május és június hónapban osztálykirándulások támogatására fordítottuk, így jutottak el az alsó tagozatosok Ipolytarnócra, a felső tagozat pedig a napokban Zólyomba, Gyűgyre, ennek a programnak a buszköltségére pályázatot nyertük a Rákóczi Szövetségtől, amelyet Sági Judit tanárnő írt meg és szervezte a tanulmányi kirándulást az 5-6-7. osztálynak. Áprilisban nyílt napon fogadtuk iskolánk leendő elsőseit, akik már ismerősként ölelték meg Szádoczkiné Miklián Mária tanító nénit, aki hónapokon át látogatta őket az óvodában. Ezt a napot Nokedli bohóc lufi hajtogatása is emlékezetessé tette. Májusban nagy sikert aratott Mikszáth –napunk, amelyen olimpiát, futóversenyt tartottunk, Kangoo bemutatót is rendeltünk, és ekkor adtuk át hivatalosan a játszóterünket. Júniusban a már említett osztálykirándulások mellett az utolsó tanítási napon zsetongyűjtő versenynapot szerveztek az alsó tagozatos tanító nénik, a közcélú dolgozóink pedig ízletes palacsintával kényeztették el a gyerekeket, köszönjük Veres Ferenc apukának az izgalmas bicikliversenyt!”

19274942 826323980859643 6769534194504166181 nAz elhangzottakat figyelembe véve büszkén állíthatjuk, hogy az év folyamán sok kiváló eseménynek adtunk otthont (akár helyi, illetve kerületi), valamint számtalan versenyen öregbítettük iskolánk hírnevét. A 2016/2017-es tanév tanulmányi eredménye 3.9 lett, a legjobb eredményt a 4. osztály tudhatja magáénak 4.6 átlaggal. A felső tagozaton a legjobb tanulmányi eredményt a 7. osztály produkált 4. 025-ös osztályátlaggal.

A következőkben a tanév legeredményesebb diákjainak a jutalmazására került sor. 13 kitűnő bizonyítványú és 13 jeles rendű tanuló vehetett át könyvjutalmat.

A jutalmazás után az iskola vezetősége egy szál virággal köszöntötte Dégi Enikő Lívia tanárnőt, aki 25 éves közalkalmazotti pályafutását ünnepelte.

Többek között köszönet illeti azokat az intézményeket, személyeket is, amelyek, akik az év folyamán támogatták, segítették iskolánkat: a nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, a települési Önkormányzat, Bartók Barnabásné Éva, Szűcs László, Fidrik Krisztina, Fazekas Tünde, Szabóné Marika és Berczeliné Klára technikai és közcélú dolgozók, a Szülői Munkaközösség, a Gyermekjóléti Szolgálat, a Nézsai Óvodai Konyha, Fehér Ferenc polgárőr, Rapavi Krisztián és Petrovánné Kultsár Orsolya buszsofőrök, Kovács Ilona védőnő, Szél Anikó háziorvos, Tóthné Susuk Mónika asszisztens és nem utolsó sorban a Gyermeki Csodakert Óvoda.

Nem maradt más hátra, minthogy Sztankóné Steflik Éva hivatalosan is bezárja a tanévet. Ezt követően a diákok felmentek az osztályaikba, ahol az osztályfőnököktől átvehették az elmúlt 10 hónap munkáját összegző, értékelő bizonyítványt. Ezúton kívánunk leendő, jelenlegi és volt diákjainak szép élményekben teli, hasznosan eltöltött szünidőt.

Mottó

„Az iskola dolga,
hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

(Szent-Györgyi Albert)