Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi

Általános Iskola

Látogatók

Ma0
Tegnap24
A héten71
A hónapban238
Összes23044

DSCN57472017. május 29-én 14 órakor rendezték meg Bercelen a Széchenyi István Általános Iskola műfüves pályáján a Széchenyi kupa labdarúgó tornát a 3. és 4. korcsoportosok részére. A csapatokat Fábián László testnevelő tanár kísérte.

A rendezvényen a hazaiak mellett a nógrádkövesdi és a nézsai általános iskola tanulói vettek részt. A tűző nap ellenére az érdeklődők jó iramú mérkőzéseknek lehettek tanúi.

A "meccset" a helyi általános iskola testnevelő tanára Bacskai Gábor nyitotta meg és ismertette a játékszabályokat, majd a mérkőzések játékvezetői posztját töltötte be. A verseny körmérkőzéses rendszerben zajlott. Először a 3. korcsoport lépett pályára. A nézsaiak az első mérkőzésüket Nógrádkövesd ellen könnyed győzelemmel 8:0-ra zárták. A másodikat Bercel ellen szoros 1. félidő után 5:1-re megnyerték. Ezzel bezsebelték az 1. helyezést. 18700187 816301915195183 4821636450935197901 nA 4. korcsoportosok az 1. mérkőzést Nógrádkövesd ellen szoros 1:0 arányban gyenge helyzet kihasználással nyerték meg. A lelkesedésnek és a jó taktikai felkészültségnek köszönhetően a következő meccset 10:0-ás végeredménnyel zárták. A utolsó megmérettetés itt is csak helyosztó volt, tehát ők is bezsebelték a győzteseknek járó 1. helyet. Nézsa két arannyal gyarapította kupakészletét és a helyi igazgatótól Batta Tibortól aranyérmeket, valamint Elismerő Oklevelet vehettek át. A szervezők közös fotót is készítettek, amelyen minden résztvevő jelen volt.

A Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola nevében Fábián László testnevelő tanár köszönte meg a részvételi lehetőséget: „A szervezőknek köszönjük az önzetlen elismerést, az igényes szervezést és a közös élményeket. Megdicsérem a nézsai csapatokat, mert örültem annak, hogy felülmúlták a másik kettőt. Ez a siker nemcsak nekem, hanem a gyerekeknek is köszönhető. Jó érzést kelt bennem az, hogy a mi iskolánk mindkét korcsoportban nyert, ilyenre több mint 20 éves pályafutásom alatt nem volt példa. Örömmel tölt el ez a siker és gratulálok a résztvevőknek!”

Mottó

„Az iskola dolga,
hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.”

(Szent-Györgyi Albert)